NVM taxatierapport door ERA makelaar Kay Koelewijn

Een taxatie van onroerend goed is vaak nodig bij een koop of verkoop, bij financiering door een bank of voor fiscale doeleinden. Een woning heeft vele waarden. Voor een opstalverzekering moet de herbouwwaarde berekend worden, de bank is geïnteresseerd in de executiewaarde en voor de fiscus is de waarde in het economische verkeer van belang.

In alle belangen is het belangrijk te beschikken over een realistisch taxatierapport met een berekende waarde die de juiste prijs vertegenwoordigd van de onroerende zaak.

Factoren die van invloed zijn op de taxatie: de mate van courantheid van het pand, de stand en ligging van het onroerend goed, de overheidsregels en voorschriften die van invloed zijn op het gebruik en de bouwtechnische beoordeling (fundamenten, constructie, vloeren, gevels, dak, isolatie, installaties en materiaalgebruik).

Veel geldverstrekkers (banken) verlangen een zogenaamd gevalideerd taxatierapport. Snel ERA Makelaars is aangesloten bij de NVM, NRVT en het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), hierdoor bent u verzekerd van een geaccepteerd taxatierapport.